Aparat: |
Wiskozymetr kulkowy Höpplera |
Typ/model: |
BH |
Producent: |
|
Rok produkcji: |
bd. |
Charakterystyka techniczna, wyposażenie dodatkowe: |
Aparat termostatowany, z możliwoscią pomiarów w zakresie temp. od -40 ºC do 165 ºC |
Zastosowanie: |
Oznaczanie lepkości dynamicznej cieczy metodą Höpplera |
Badania akredytowane, badania wykonywane wg norm: |
|
Nazwa instytucji: |
Instytut Chemii Przemysłowej im. prof. I. Mościckiego |
Adres: |
01-793 Warszawa, ul. Rydygiera 8 |
Kontakt: |
dr hab. Maria Zielecka, prof. IChP; tel. 22 568 28 40, 22 568 26 95; maria.zielecka@ichp.pl |
Słowa kluczowe: |
lepkość dynamiczna cieczy, metoda Höpplera |
| |